מרכיבים לסלמון ברוטב טריאקי:
- 4 פילה דג סלמון
- 1/2 כוס רוטב טריאקי מוכן
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מרכיבים לקונפי תפוחי אדמה:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 שיניים שום שלמות
- מלח גס ופלפל שחור
- ענפי טימין או רוזמרין לפי הטעם
הוראות הכנה:
סלמון:
- הכנת הסלמון: מרחו את פילה הסלמון בשמן זית ותבלו במלח ופלפל.
- שימור: צקו רוטב טריאקי על כל פילה.
- אפייה: הכניסו לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס ואפו כ-15-20 דקות, עד שהסלמון מוכן.
קונפי תפוחי אדמה:
- חימום: הכינו סיר רחב עם שמן זית וחממו על להבה נמוכה.
- הוספת התפוחי אדמה והתבלינים: הוסיפו את תפוחי האדמה, השום, והתבלינים.
- בישול איטי: בשלו בטמפרטורה נמוכה מאוד במשך כשעתיים, עד שתפוחי האדמה רכים ומשחימים קלות.
- סיום: טעמו ותקנו תיבול אם צריך, הסירו את ענפי התבלין לפני ההגשה.
אפשר להגיש את הסלמון ותפוחי האדמה יחד עם ירקות אפויים או סלט ירוק טרי. בתיאבון!