מתכון מנצח – דג בתנור עם לימון, שום וכוסברה

שתף את הפוסט

דג בתנור
זאת כנראה השיטה הכי קלה והכי משתלמת להכנת דג בתנור.
היא אומנם לא שופעת תיבול כלל וכלל – אך הדג יוצא ממש מענג, עדין בטעם ובמרקם וחגיגי במראה.

  • ההכנה לפני אפייה לוקחת 10 דקות בהגזמה,
    ואחרי לא יותר מ-40 דקות יש ארוחה מרשימה ומושקעת
    שמן זית
    לימון פרוס
    מלח גס
    שיני שום פרוסים בשפע ( כ-2-3 שיני שום גדולים לכל דג )
    ענפי טימין, פלפל גרוס ( לא חובה )
    המון נייר כסף

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-200 מעלות. בינתיים מכינים את הדגים. מורחים אותם בנדיבות בשמן זית מבחוץ וגם מבפנים ( בפתח של הבטן). מעל השמן זית זורעים מלח גס ( גם מבחוץ וגם מבפנים ). לתוך הבטן של הדג מכניסים את השום הפרוס ופרוסות הלימון. למי שאוהב מוסיפים בנוסף למלח הגס את הפלפל השחור הגרוס. וומוסיפים כשני ענפי טימין לכל דג ( אני הוספתי קתץ בצד על מנת שהדג לא ייקבל מרירות חזקה מדי מהטימין. פלפל לא הוספתי כלל ( אני מאוד אוהבת את העדינות של המנה ).

כעת מגיעים למשימה החשובה ביותר – עוטפים את הדג טוב-טוב בנייר כסף. מומלץ כל דג בעטיפה משלו. אם אין מספיק נייר כסף ניתן להתפשר ולשים דף אחד למטה, ודף אחד למעלה, אבל לסגור את הפתחים היטב.

עכשיו נכניס את הדגים לתנור.

אחרי כ-20 דקות מתחילים לפתוח את נייר הכסף ולבדוק בעדינות. הבדיקה היא ע”י מזלג – ברגע שהמזלג עובר בקלות את העור ושכבת הדג עד לעמוד שידרה – הדג מוכן. נפתח את נייר הכסף וניתן לו עוד כ-5 דקות להשחים מעט. הזמן שייקח לנו עד שהדג מוכן הוא בין 20 ל-30 דקות, כפונקציה של גודל הדג ואופי התנור.

הדג ייצא רך מאוד, ללא כל טעם או ריח לוואי של דגים ( שחלקינו רגישים לו ), ובעל טעם ממש לא צעקני, אבל מושלם. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על כמה זה בריא…

חשוב: אם לא מגישים את הדג מיד, מאוד חשוב להוציא את פרוסות הלימון – כי הם נותנים המון מרירות עם הזמן ( אפילו שעה בהקשר הזה מחייבת להוציא את הלימון). עם זאת מומלץ להגיש אח”כ עם פרוסות לימון טריות בצד

פוסטים נוספים בתחום

מתכונים

מתכון לקציצות דגים – מומלץ!

1.לוקחים תערובת הבית מוסיפים לתערובת כף מלח ומעט פלפל שחור,לשים את העיסה בקערה ולהכין קציצות עגולות, מטגנים את הקציצות על הזהבה/השחמה ומוציאים. 2.לוקחים סיר ומחממים

עגלת קניות

המשלוחים הינם לזכרון יעקב, פרדס חנה, קיסריה, מושבי חוף הכרמל, עתלית, אור עקיבא.

עלות המשלוח לזכרון יעקב הינה 15 ש“ח לכל האזורי המשלוחים המפורטים האחרים עלות המשלוח הינה 20 ש“ח , אין מינימום הזמנה

שימו לב-בחירת דגים טריים וקפואים לפי י”ח מחושב לפי ק”ג, ולכן אין לייחס חשיבות לסכום!

סכום החיוב אינו סופי ומשתנה בהתאם למשקל המדוייק כפי שיופיע בחשבונית שתישלח בסיום ההזמנה.

צוות המלקטים יצור קשר טלפוני לפני תחילת ההזמנה ליידע על חוסרים ושינויים לבקשת הלקוח.

מתחייבים לסחורה הכי מובחרת!

קנייה נעימה!
שירות לקוחות: 04-8588755

דילוג לתוכן